Ni polític, ni correcte  
 
  Presentació del nou disc
 

Ni polític, ni correcte ” és el títol del segon disc dels The COMPANYS. Un treball que des de la ironia habitual del grup, mostra una clara evolució en contingut i en maduresa.
Els The COMPANYS han apostat pel treball ben fet i han comptat amb col·laboracions de luxe com la del guitarrista i productor del disc Jordi Armengol, la del percussionista Xesco Grau –nominat als Grammy llatins juntament amb Josep Soto-, i la de Sisco Ayala, entre d'altres. “ Ni polític, ni correcte ”, editat per la discogràfica PICAP, conté dotze cançons on l'amor, el pas del temps i la injustícia social hi són molt presents.

 

CANÇÓ A CANÇÓ:

“IL·LUSIONS”
Aquesta cançó neix a partir d'unes cartes retrobades en un calaix; evoca els estius adolescents, la nostàlgia d'aquells dies i el primer enamorament. És una de les cançons rockeres del disc.

“REBEL UNIVERSITARI”
Descriu la visió d'un home que ja en la maduresa ha renunciat a tots aquells ideals pels quals va lluitar quan era jove. Una lletra en la que molts homes i dones de 50 o 60 anys s'hi podran veure reflectits.

“LA VICIOSA”
“La viciosa” mostra l'evolució d'una senyora aparentment normal cap a tornar-se en una fera sexual. Cap al mig de la cançó hi han uns tocs sixties que ens agraden molt.

AULIVA ARBEQUINA”
Autèntic himne en el món rural junt al “Sóc pagès”. Està recuperada i revisada per a l'ocasió i s'embolcalla d'uns acords aparentment aflamencats. La lletra ret homenatge al fruit més preuat de Les Garrigues, l'“auliva” arbequina. És rock DCK en estat pur.

“HE SOMIAT”
Cançó que mostra un missatge de denúncia social però que també és un cant a l'esperança col·lectiva. Tot per un món millor.

“ETS UN MUSSOL”
No fumis, no beguis, no fagis sexe... sermons i més sermons. “Ets un mussol” és una sortida per als moments en què un està engoixat.

“POLÍTIC NO”
Parla d'un adolescent que decideix que de gran vol ser polític. El seu pare li aconsella desesperadament que encamini el futur cap a qualsevol altre ofici que no sigui el de la política. És una composició fresca, amb acords optimistes, tornada enganxosa i amb una lletra altament irònica.

“PUTXINEL·LI”
Cúmbia rumbera en la qual exposem una àcida crítica cap al món dels qui manen, cap a les injustícies i cap a aquells qui s'obliden dels problemes reals de la gent.

“LA RANXERA”
Ranxera en català inspirada en una nit de disbauxa i passió entre dues persones que s'acaben de conèixer i que son conscients que provablement no tornaran a veure's mai més.

“PAÏSOS CATALANS”
Un recorregut per la gastronomia dels Països Catalans a cop de reggae i skà. Cançó festiva i amb una tornada enganxosa.

“UNA COPETA MÉS”
Country accelerat on prenen protagonisme la nostàlgia i els bons moments viscuts en l'adolescència: “Esquerdant la closca de la ingenuïtat, noves sensacions i vells ideals...”.

“A L'HORA D'ACTUAR”
Qui no s'ha sentit mai tímid davant la persona que li agrada? Aquesta és d'aquelles cançons amb les que un s'hi sent identificat almenys un cop en la vida.

Ni polític, ni correcte

PICAP 2004

Han col·laborat
Jordi Armengol.
Sisco Ayala.
Jordi Miralles.
Jordi Cristau.
Xesco Grau.

Producció artística

Jordi Armengol.
Jordi Cristau.


Arranjaments
Sisco Ayala.
The Companys.
Als estudis Figarrock de Tàrrega (Urgell)

Gravació disc
març / abril de 2004
SIA Studios
(Castellbisbal)
per Jordi Cristau

Mescla disc
SIA Studios (Castellbisbal) &
GROOVE Studios (Figueres)
per Jordi Cristau

Masterització disc
CUT'N'CLEAR MUSIC Studios
(Amsterdam - Holanda)